About

YOUR LIFE IS YOUR MESSAGE TO THE WORLD. MAKE SURE IT’S INSPIRING.

MIJN PASSIES

Vintage Stuff

Mijn hele leven heb ik al een voorliefde voor spullen met een verhaal. Die spreken mij zoveel meer aan dan kant-en-klaar & nieuw! Als ik onderweg dan ook tegen een brocante of antiekzaak aan loop, kan ik het niet laten even een kijkje te nemen. Ik moet soms oppassen dat ik niet teveel mee sleep vanuit Frankrijk (-; De liefde voor oude materialen is overigens al vroeg begonnen. Toen ik een jaar of 18 was heb ik een tijdje gewerkt bij een antiekzaak. Zo ontwikkelde ik een zekere kennis en smaak van antiek. En natuurlijk, mijn liefde voor de citroen HY, de eerste had ik toen ik net 20 was! En dat in een tijd dat ik soms ronduit werd uitgelachen als ik op pad was met mijn HY bus. Veel mooie herinneringen aan de reizen die ik heb gemaakt met mijn HY bussen (met heeeel veel pauzes op allerlei sloperijen, altijd op zoek naar bruikbare onderdelen!). Grappig dat het vintage nu weer helemaal ‘in’ is, mooi om dat op veel plekken weer terug te zien!

60/70 Music

Daar zou ik niet zonder kunnen! En natuurlijk zijn er veel meer artiesten en nummers die ik draai en mooi vind, toch heb ik wel een hele sterke voorkeur voor muziek uit de jaren 60/70, zoals The Faces en de Beatles! En ook de teksten en ‘wijsheden’ in de nummers van Lennon/Harrison zijn voor mij echte levenswijsheden geworden. Op een vrije avond komt regelmatig mijn platenspeler en mijn grote collectie lp’s tevoorschijn! Ook heb ik een tijd basgitaar gespeeld in een band, hele toffe tijd gehad, met als hoogtepunt de optredens in Brighton. Nu blijft het vaak bij het spelen van, alweer (-; , Beatles nummers, op mijn akoestische gitaar.

Food

Ik houd van lekker en liefst gezond eten! Wat dat betreft ben ik in Frankrijk ook heel goed op mijn plaats! Er wordt echt tijd gemaakt voor eten en daar ga ik graag in mee. En bij mensen thuis krijg ik de ene na de andere gang opgediend, heel erg gastvrij dus, en vaak is de vrouw des huizes de hele dag bezig geweest met de maaltijd. Een voorrecht om zo binnen een familie mee te mogen eten. Ik moet helaas wel bekennen zelf niet zo’n talent te zijn in de keuken (-; Naast de Franse keuken zijn de Indische en Aziatische mijn favorieten, en verder laat ik me graag verrassen en probeer ik graag iets nieuws!

Travelling

Reizen en onderweg zijn, het is een heel groot deel van mijn leven geworden. Niet altijd even romantisch om moe en alleen achter het stuur te zitten om, veelal dezelfde wegen, te berijden. Maar… de wetenschap dat er elke reis, en bij elke bestemming, er weer iets nieuws wacht: of dat nu een nieuw uitzicht, nieuw gerecht of het ontmoeten van nieuwe mensen is, dat is iets wat altijd blijft boeien en wat de ‘ontberingen’ onderweg meer dan goed maken! Ik heb inmiddels heel wat plaatsen bezocht, vooral in Frankrijk dan natuurlijk. Mijn absolute favoriete streek is de Vaucluse, het landschap (les Dentelles de Montmirail!), de mensen, het klimaat, het eten…daar komt eigenlijk alles samen waarom ik zoveel van Frankrijk houd. Mocht je daar eens zijn, de plaatsjes Sablet, Seguret, beiden beroemd om hun heerlijke wijn, en Ile sur Sorgue met veel mooie brocante markten.